Lynghvaer; eindelijk
Door: Filippus
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
03 Juni 2013 | Noorwegen, Tromsdalen
Ma. 3/6 Eindelijk, het moest er een keer van komen. Vanmorgen: zwaar bewolkt met regen en een koude gure wind; 7 graden. Gisteravond nog even naar Laukvika aan de westkust gereden, 10 km. in de hoop de middernachtzon nog te zien maar het was al te (zwaar) bewolkt om er nog iets van waar te nemen. Vanmorgen dus in de regen vertrokken. het was de bedoeling om naar een camping nabij Borg te gaan maar op een gegeven moment kwamen we een HELE hoge brug tegen en we besloten in alle wijsheid terug te gaan , vanwege de wind, naar een camping die we zojuist waren gepasserd. We staan dus nu op een camping in Lynghvaer met een schitterend uitzicht op de fjord. Vanmiddag zijn we naar Borg gereden en hebben het Viking museum bezocht. Werkelijk de moeite waard (Walter) Een presentatie met audio begeleiding over het leven van de Vikingen. Daarna naar het vikinghuis van een, destijds, Hereboer/ grootgrondbezitter. Het is een hele lange (nagebouwde) boerenhoeve. Vervolgens naar de fjord gelopen waar een repla vikingschip ligt van die in Oslo. We troffen twee Nederlands medewerkers, een studen uit Delft die voor zes weken daar stage liep en een jonge vrouw die met haar man naar Noorwegen was vertrokken en nu daar de winkel bestierde. Tot slot zijn we naar het dorpje Eggum gereden om daar nog een korte wandeling te maken naar een sculptuur van een.?.?.? ja, zeg maar een hoofd die als je er omheen liep, er telkens anders uit zag; heel apart. En toen moesten we nog even tanken. Op de terugweg kwamen we een pomp tegen met automaat, geen probleem maar het probleem kwam toen het mijn alle drie betalingskaarten weigerde. En we moesten tanken. Terug en nog 10 km. Borg voorbij naar Leksa waar we konden tanken. Was een dure tank benzine want eerst er 30 km. extra voor rijden en dan ook nog drie cent per liter duurder; maar ja 't is toch al een dure vakantie. Vanmorgen onderweg nog bij toeristinfo informeert naar ferryprijzen: a] van Moskenes naar Bodo en b] van Svolvaer naar Skutvik. We wilden eigenlijk vanaf Moskenes maar dat is vrij prijzig en we hebben besloten vanaf Svolvaer de Lofoten te verlaten (overmorgen) Wel weer een heel verhaal maar dan zijn jullie weer bij. Het is wel typisch op de noorse campings; het douchen kost 10 NOK = €1,20 en internet is gratis en bijna alle campings hebben internet. Nou dat was het dan maar weer.
Groetjes van ons beidje en tot morgen.