Mooi Duitsland
Door: globetrot
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
24 Augustus 2016 | Duitsland, Potsdam
Za. 20/8 We slapen uit en luieren de hele dag voor de camper met af en toe een uitstapje naar de
receptie voor een babbeltje. Ze hebben zowaar een Nederlandse krant, dus die wordt gekocht en uitgeplozen.
We eten 's avonds op het terras en worden verrast door een zware regenbui die alle gasten naar binnen doet vluchten. Wij zaten goed door onze tafel een paar meter verder onder de balustrade te schuiven. Om acht uur gaan we met een shutle busje naar het park 'Sanssouci' bij het nieuwe paleis. In het park vindt de Potsdammer Schlössernacht plaats waarvoor de tickets ons zijn aangeboden door de camping.
Het is droog maar na een half uurtje begint het weer te regenen en het zou niet weer droog worden.
Gelukkig hadden we allebei een goede poncho meegenomen maar na een uurtje ben je net zo nat als zonder poncho want dan ga je lekker zweten.
In het park is van alles te doen. Er staan een aantal podiums waar bands optreden en allerlei andere artiesten. Daarnaast barst het van eten- en drinken stands, en andere verkoop stalletjes tot goud en zilver toe. De te lopen paden waren aan weerszijden verlicht zodat je kon weten waar je kon lopen en waar wat te doen was, want park Sanssouci is een groot park. We lopen langs de rand van het park naar het oude 'Slot' die prachtig was verlicht en via het midden van het park weer terug, onderweg nog een paar prachtige bouwwerken bekeken, o.a. een schitterende Chinees Theehuis die,
uiteraard, ook schitterend was verlicht.
Om 23.30 zijn we terug bij het nieuwe kasteel en we besluiten om de 'shutle' op te zoeken want het regent nog steeds en het vuurwerk zou pas om 00.30 u. zijn.
Hat is werkelijk een spektakel, zo'n Schlössernacht, maar het is letterlijk in het water gevallen. Jammer, maar we hebben wel genoten.
Zo. 21/8 We slapen weer uit, luisteren via de computer naar de kerkdiens van onze kerk en doen verder niets; ja luieren.
Ma. 22/8 We ruimen de boel op, drinken met de staf nog een kopje koffie op het terras en vertrekken om 12.00 u.
We hebben het plan om naar Oraniënbaum te gaan. Daar staat nog een 'slot' wat sinds 1600zoveel eigendom is van de Oranje Nassaus.
De afstand was 135 km, dus 5 kwartier, ware het niet dat door 2 'Umfallen' de reistijd iets langer werd; we hebben twee uur in de file gestaan.
We strijken neer op een camperplaats in Oraniënbaum bij een jeugdverkeersschool. We moeten bellen om op het terrein te kunnen komen maar een alleraardigste heer is snel ter plaatse.
€ 7,50 voor staanplaats, stroom en poepdoos; wat wil je nog meer. En het Slot Oraniënbaum op 400m.
We sluiten de boel af en lopen naar het Slot. Het wordt gerestaureerd maar staat gelukkig niet in de steigers. Een deel is klaar, alleen is het nu allemaal grijs. Het nog niet gerestaureerde gedeelte is nog orane. Het is een heel apart Slot en als het klaar is staat echt weer iets moois.
Di. 23/8 We staan redelijk op tijd op maar de schooljeugd krijgt al vroeg verkeersles met fietsen, letten op andere weggebruikers en stoppen voor een stop-verkeersbord enz.
We vertrekken om ca. 10.00 uur en strijken neer op een Knaus camping nabij Leipzig.
Na rijp beraad besluiten we om direct met het OV naar Leipzig te gaan.
2 Haltes met de bus en dan met de tram naar het 'Hauptbahnhof' in Leipzig.
Leipzig is een imposante stad met heel veel moois; mooie gebouwen; b.v. een schitterende oude raadhuis en een prachtige nieuwe raadhuis met daarnaast een paar prachtige kerken.
Bovendien is Leipzig een gezellige stad; we hebben van alles genoten. We eten tenslotte bij een Thais restaurant; Liny voor € 5,90 en ik voor € 7,90 + ieder een biertje, totaal € 18,80; je kan het bijna niet geloven in een stad als Leipzig.
Wo. 24/8 We gaan weer verder. Het doel is camping Paulfeld in Catterfeld, in Thüringen. Hier waren we 11 jaar geleden ook al eens. Een gezellige camping midden in de natuur van het Thüringerwoud en de Rensteig is dichtbij. Maar daar heb ik 11 jaar geleden al stukken van gelopen.
Morgen gaan we verder, naar Bad Ems aan de Lahn; Liefs en groetjes maar weer van Liny en Flip
25 Augustus 2016 - 02:24
Joke & Melle:
Namens ons veel plezier! Hier op Java gaat alles goed.
25 Augustus 2016 - 08:01
Garri & Annegriet:
Geniet van jullie reis, vindt het leuk om jullie zo te volgen.
Groeten uit een zonnig Delfzijl. -
25 Augustus 2016 - 08:25
Marietje:
Hier ook alles goed. Hebben ook prachtig weer hier,met een temperatuur van 30gr. Jullie genieten zo te lezen. Ik wens jullie nog veel plezier,geniet er van. Gr. -
25 Augustus 2016 - 09:13
Nancy:
Zo, wat een leuk nieuws weer.
Nog veel plezier verder, groetjes Nancy en Albert. -
25 Augustus 2016 - 16:17
Grietje :
MOI LINY en FLIP .
Weer een leuke verslag . Wij zijn vandaag aan fietsen geweest. Met de auto naar Nieuwestatenzijl . En veder met de fiets langs de dijk naar Ditzum Een leuke fiets tocht van 28 km . Met temp van 32 graden . En een lekker wind op terug reis . Zo gaat dat bij ons . Eerst weer de groetjes Janske en Grieje . -
08 September 2016 - 09:04
John Prevaas:
Dit is de eerste keer dat we een reisverslag via deze site onder ogen krijgen. Leuk en interessant! Dus we gaan 'ns wat vaker kijken. Tot ziens! Maria en John