Zonaanbidding
Door: liny Koster
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
27 November 2011 | Spanje, Madrid
Za. 19/11-2011 vlogen we van Groningen Airport Eelde naar Gran Canaria en overbrugden we een temperatuurverschil van 25 graden. Om 13.00 u. vertrokken we van huis en om 22.00 landden we op vliegveld Las Palmas. We hadden een All Inclusive arrangement, dat betekende een armbandje om en we konden gelijk aan de maaltijd en aan de wijn. We verbleven in Hotel Escorial, een prima Hotel en mooie kamers met zicht op de bergen.
Zo. 20/11 hadden we v.m. een informatie bijeenkomst van de reisorganisatie (Holland International)en via het strand teruggelopen naar Hotel.'s Middags eerst aan het zwembad en daarna een flinke wandeling over de boulevard en via het centrum terug.
Ma. 21/11 hadden we een VIP tour over het eiland, 194 km. met minibusjes en dat waren nieuwe mercedes busjes. We bereden de smalste weggetjes in de binnenlanden; erg mooi en het was incl. Lunch. De Canarische eilanden zijn vulkanische eilanden, zo ook GC.
Het hele eiland wordt bevloeid doordat er in de bergen overal muurtjes zijn gebouwd die het water opvangen in goten en dat wordt dan via slangen verder geleidt.
Di. 22/11 De hele dag - tot ca. 16.00 aan het zwembad gelegen. Wo. 23/11 hadden we Jeep Safari door het midden van het eilend en deels over onverharde wegen; erg ruig.
Do. 24/11 werden we op de boulevard verleidt tot een promitie info voor een luxe Resort. Gratis met de taxi heen en terug, was erg leuk en erg luxe maar niet geschikt voor onze portemonnaie. Terug naar Hotel, gelunched en vervolgens helemaal via het strand naar de duinen van Maspaloma - daar is Gran Canaria om bekend - en toen dwars door die duinen naar Maspalomas/Playa les Ingles; erg zwaar maar heel mooi en erg apart.
vr. 25/11 tot 15.00 u. aan het zwembad, daarna wezen winkelen en wat souveniertjes gekocht. Dat was dan een weekje Gran Canaria. Het was een leuke week en dat all Inclusive is ons goed bevallen. het kost ca. € 100,= p.p extra, maar dat haal je er dik uit middels je drankjes (bij de maaltijden maar ook verder de hele dag), hapjes en lunches; je kon zelfs een fles wijn meenemen naar je kamer. En Grietje, we hebben ook een steentje; komen hem wel brengen. Za. 26/11 om 06.00 u. opstaan met de transferbus naar Las Palmas en om 09.45 u. de lucht in en landdden na een goede vlucht veilig op Eelde.We hebben een zak metvitamientjes gehaald en kunnen de winter weer aan.
28 November 2011 - 10:19
Grietje Grunefeld :
Moi . flip en Liny .
Leuk dat jullie een mooie Vakantie hebben gehad .En weer veilig thuis zijn gekomen Verheug op mijn steentje .
Tot gauw . Groetjes Grietje. -
28 November 2011 - 10:48
Zwaan Kosmis:
Bedank voor jullie reisverslag, fijn dat we elkaar weer mochten begroeten zondag.
Fijn dat jullie gezond en wel terug zijn van de vakantie trip
groetjes Zwaan.