Varen
Door: Filippus
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
09 Juni 2016 | Duitsland, Bernkastel-Kues
dankbaarheid. De pijn is verzacht maar het litteken blijft.
Vandag echt een rustdag. Met regen wakker geworden ontbijten we laat en zitten
achter de laptop c.q. I pad. Ver in de middag gaan we nog even naar het centrum van
Saarburg om te zien waar de boot vertrekt voor een tochtje over de Saar. Daarna nog
even een terrasje. Saarburg is niet groot maar heeft een heel gezellig centrum.
Dwars door Saarburg loopt een waterval die zijn climax heeft precies in het centrum
en valt daar een tiental meters naar beneden. Saarburg is echt op rotsen gebouwd.
Donderdag 9 juni; Dit was weer zo'n dag waarvan we enorm genoten hebben.
Om 7 uur opstaan want we moeten om 09.00 u. aan boord zijn voor onze tocht over
de Saar. De weersverwachting was niet best maar in weerwil daarvan was het
stralend weer. De tocht die we gemaakt hebben kon alleen op donderdag en zaterdag
maar zaterdag willen we verder dus hadden we geen keus. Om 9 u. vertrekken we en
varen de Saar op. Via een sluis naar Mettlach, daar komt een hele grote groep aan
boord en gaan we verder via weer een sluis en varen de Saarsleife vice versa.
Het was dus prachtig weer en we zaten voorop het schip dus een schitterend uitzicht.
Weer terug door de sluis meren we af in Mettlach en hebben we 3 uur de tijd om te
passagieren. Een leuk stadje. We lopen eerst naar een kerk om die te bezichtigen.
Een prachtige kerk. Boven de arcaden, de bogen tussen de pilaren, waren prachtige
bijbelse taferelen geschilderd. En op die pilaren zaten, van porselein, de
afbeeldingen van de kruisgang van Jezus. Van porselein, ja want Mettlach is de stad
van Villeroy en Boch. Het was werkelijk schitterend.
Vervolgens gaan we lunchen en dwalen we nog wat rond o.a door de tuinen van het
oude pand van Villeroy en Boch. Om 15.45 u. vertrekken we weer naar Saarburg.
De rivier Saar is een mooie rivier. Weerszijden beboste heuvels/bergen afgewisseld
met wijnbergen a la Moezel. Nogmaals, we hebben genoten vandaag.
10 Juni 2016 - 12:29
Marietje:
Jullie hadden een mooi uitzicht zo te lezen. Ik wens jullie een goed weekend,enGods nabijheid toe. Gr -
10 Juni 2016 - 13:35
Nancy:
Wat leuk om telkens even mee te mogen genieten van jullie reis. Allemaal mooie bezienswaardigheden zo te horen. Nog heel veel genot samen. Groeten Nancy en Albert. -
10 Juni 2016 - 16:15
Grietje :
MOI LINY en FLIP .
Wat een mooie boot tocht . Dat zou ik ook erg mooi vinden .Hier gaat alles nog goed .Ik ben gisteren bij familie Wieringa geweest . Van de Kerklaan . Een kopje koffie drinken . Zaterdag avond komt Ype Blaauw en zijn vrouw Henny op viste . Even over vroeger praten . Vertel Ype wel over jullie mooie vakantie . Ga nu eten koken .. Johan komt om 5 uur bij mij te eten . En zo gaat dat weer. bij ons . Veel plezier en mooi weer .De groetjes van ons Grietje .