Rust
Door: Filippus
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
04 Augustus 2017 | Duitsland, Donauwörth
Vr. 4/8 Gister 0m ca.10.00 vertrokken van camping Dinkelsbühl. Het 1e stadje was Wallerstein, een klein stadje waar we midden door reden. Even de camper geparkeerd, fotootje gemaakt van een zuil met afbeeldingen, voorstellende Vader, Zoon en Heilige Geest; en van een kerk, en dat was het dan. Op naar de volgende: Nordlingen, breeduit beschreven maar viel ons wat tegen. We hebben het centrum bekeken met toch wel een aantal mooie gebouwen, daarna geluncht en nog een wandelingen over de half overdekte stadsmuur gemaakt en dat was ook leuk, dan heb je overal mooie doorkijkjes. Daarna weer verder naar het vestingstadje Harburg. We zijn eerst naar de Vesting gereden en dat bezichtigd en vervolgens via de autoroute door het stadje, we konden er precies door. Onze laatste stop van gisteren was dan Donauwörth, een stad van 20.000 inwoners. We parkeren op een grote camperplaats op 10 min. loopafstand van het centrum. In Donauwörth mondt het riviertje Wörnitz uit in de Donau. Het oude centrum was autovrij met verschillende terrasjes, erg gezellig maar wel klein. Door de rest van de 'Altstadt' liep een zeer drukke verkeersweg. Ten slotte gaan we naar een camping 8 km. buiten Donauwörth en hier hebben we vandaag een rustdag. Een gezellige camping met Nederlanders, Belgen, Italianen en uiteraard Duitsers. En we hebben al weer ontdekt hoe klein de wereld is.
Onze ex. buurman uit Brielle was een (werk) collega van een mede kampeerder hier. Tot de volgende maar weer, Flip en Liny.
En Garri, we hebben het begrepen hoor, geniet er ook maar van.