Mooi Frankrijk
Door: Filippus
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
27 Juni 2022 | Frankrijk, Verdun
Ma. 27 juni. We staan op tijd op en rijden eerst 3 km. naar een Intermarche. We tanken eerst en daarna doen we wat boodschappen. Vervolgens gaan we op rit ri. Verdun. We rijden weer via binnenwegen en het is weer een schitterende route. Het is heuvelachtig en de wegen zijn goed, alleen door de dorpen is het stapvoets rijden. We rijden een flink stuk langs het Marne – Rijn-kanaal dat loopt van Vitry-le-Franqois aan de Marne naar de Rijn bij Straatsburg.
We stoppen even bij een van de sluizen om wat foto’s te maken.
Om ca. 13.00 u. arriveren we bij camping L’Esperance in Villers sur Meuse, op 20 km. afstand van Verdun. Werkelijk een plaatje van een camping. In de beschrijving stond; een camping in een weiland aan de rivier de Maas, maar dat is geflatteerd. Het is een parkachtige camping maar wel gelegen aan de Maas; alleen hier is nog geen scheepvaart. De camping is aangesloten bij SVR en kost? Niet schrikken; € 15,- per nacht all inclusive.
Er is een soort pizza hut bij de camping en die zou om 18.00 u. opengaan maar helaas niet op maandag. Dus moest ik het vanavond doen met een kop soep en een pannenkoek uit de koelkast. (ben ik nu zielig?)
We besluiten om hier een extra nacht te blijven maar krijgen een appje van vrienden die in Charleville Mezieres staan en we besluiten nu om daar morgen ook heen te gaan. Welterusten.