Door: liny en flip
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
05 Juli 2023 | Polen, Poznań
Poznan Polen Zondag 7 mei
We zijn weer op reis. (En we hebben nu eindelijk goede WiFi)
Nadat onze camper bij de camper reparateur weer op orde was gebracht en na nog even van koningsdag geproefd te hebben, zijn we vrijdag 28 april van huis vertrokken. Eerst ri. Scheemda (OZG) Flip had ter elfder ure een oproep gekregen voor de KNO arts i.v.m. hoesten en slijm problemen. Na het onderzoek bleek alles in orde en kreeg Flip medicijnen mee voor het slijmprobleem.
We vervolgen onze reis naar Schoonebeek en strijken neer op Camping Emmen. Daar overnachten we.
Za. 29/04 gaan we eerst naar Westerhaar en bezoeken daar ds. Kos en zijn vrouw. Ds. Kos heeft onze gemeente – de baptistengemeente Havenlicht te Delfzijl – als voorganger gediend van 1972 – 1976. Zelf ben nog door hem gedoopt. Hij is de oudste (88) , nog in leven zijnde ex. Voorganger van onze gemeente. We mochten hem het jubileumboek van het 100 jarig bestaan van onze gemeente bezorgen. Het was een fijn ontmoeting.
Vervolgens rijden we aan een stuk naar Süplingen in Duitsland – dat ligt in de buurt van Magdeburg en daar begint onze campinginspectie.
We zullen jullie de inspectie perikelen verder onthouden en na negen campings de afgelopen dagen geïnspecteerd te hebben, zijn we 4 mei neerstreken op de 10e camping van onze inspecties, camping Sanssouci te Potsdam. Hier willen we een paar dagen blijven om ons voor te bereiden op onze ‘echte vakantie’ naar Polen.
Het worden koude dagen dagen dus is het veel TV kijken; dodenherdenking, Bevrijdingsdag en de kroning van Koning Charles III van Groot Brittannië.
Vanmorgen om 10.30 van Potsdam vertrokken. Nadat we de de Ring van van Berlijn hebben we verlaten – en dat zijn een flink aantal kilometers vervolgen we onze reis via Frankfurt a/d Oder. Hier ligt de grens. De Oder is de grens tussen Duitsland en Polen, ooit door de geallieerden vastgesteld. We vervolgen eerst via de A2 de route. De A2 is grotendeels een tolweg. Toen het tol werd hebben we de A2 verlaten om via de alternatieve route de weg te vervolgen (we hebben een camper nietwaar)
Maar het was een zeer goede weg met lange rechte stukken.
Uiteindelijk kwamen we weer op de A2 en het laatste stukje tolweg kostte 28 Zloty oftewel € 6,12, een rib uit je lijf. Bij Poznan kwamen we niet goed uit de routebeschrijving naar de camping in Poznan en zodoende vlogen we alle afslagen van Poznan voorbij. We hebben een goede en nieuwe Tom Tom. Maar het probleem met de TomTom is dat de Poolse namen nogal verwarrend zijn in de zin dat er veel plaatsen van dezelfde naam zijn. Toen we Poznan helemaal voorbij waren even neergestreken op een parkeerplaats en ingevuld: camping Poznan en voila, compleet met adres; hadden we eerder kunnen verzinnen. Om 16.00 arriveren we op camping nr. 155 Malta, een keurige camping. We mogen zelf ons plekje uitzoeken en genieten nog een uurtje van de zon.
We kunnen niet anders zeggen dat de hele route van buiten Potsdam tot aan Poznan, ondanks de snelweg, een schitterende route was.
Wordt vervolgd
08 Mei 2023 - 06:59
Ditha Nijp:
Jullie zijn al een paar dagen op reis en wat een campings gezien !,, Hoop dat het weer wat mooier wordt Heel veel plezier in jullie vakantie [e-1f48b][e-1f48b]
08 Mei 2023 - 09:04
Sito En Sylvia Zandberg :
Een hele fijne campervakantie gewenst[e-1f31e]!We kijken weer uit naar jullie belevenissen!
groetjes Sito en Sylvia Zandberg
08 Mei 2023 - 13:08
Grietje MOI Liny En Flip .:
Grietje Grunefeld .
08 Mei 2023 - 13:15
Grietje :
Moi liny en Flip .
Bedankt weer voor jullie reisverslag Wij vinden dat weer erg leuk . Veel plezier en goede reis .Groetjes Janske en Grietje .
08 Mei 2023 - 15:51
Nelly:
Hallo Flip en Liny,
Bedankt voor jullie reisverslag.
Wij zijn net een paar dagen met de camper weg geweest.
Geniet van jullie (werk)vakantie.
groetjes Sjoerd en Nelly.[e-1f60e][e-1f60e]