Tallin
Door: Liny Koster
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
02 Juni 2009 | Estland, Toila
Vandaag, 1 juni een vrije dag maar toch op tijd op. Om half acht zat ik al heerlijk voor de caravan te lezen; heerlijk weer. We hebben de omgeving wat verkent. 'We wilden naar het dheeben weorpje Käsmu, hier 5 km vandaan maar vanuit de camping ginge we de verkeerde kant op en kwamen in Vergi uit bij een jachthaventje. We moesten tanken en er was een pomp maar eentje van 't jaar nul. Het was een grote kast met twee deurtjes voor diesel en euro 95. Achter elk deurtje lag de slang opgeborgen en die deurtjes waren weer samen afgesloten met een hangslot. Jullie snappen het misschien al; de sleutel van het hangslot zoek. Toen ze hem eindelijk hadden en we inmiddels een kop koffie hadden gedronken konden ze niet met het credircard systeem omgaan; wat weer betekende dat we met het beetje cass geld dat we nog hadden, 11 liter benzine konden tanken. Maar enfin, we konden weer 150 km rijden maar de pompstations zijn hier erg dun bezaaid. Vervolgens zijn we naar Altja gereden, een heel oud vissersdorpje en daar hebben we een natuurwandeling gemaakt van 2,5 km gemaakt. Al voornoemde dorpjes liggen aan baaien langs de Estste kust. Vervolgens naar de dorpjes sagadi en Palmse waar twee grote landhuizen staan, die vroeger bewoond werden door de bonzen van de Sovjetunie, en nu verbouwd zijn tot hotels. Tot slot toch naar Käsmu en daar een maritiem museumpje bezocht. Nou, daar was samengebracht wat zo van de oude visserscheepjes was afgehaald en her en der in een paar kamers bijeen gelegd was; touw bij touw, blokken bij blokken, wat oude kompassen, een sextant en wat lantarens die aan het plafond hingen.
En niets was gerepareerd. Ik denk dat Jakob Baar er graag even zijn handen zou willen laten wapperen. Maar goed, leuk om even gezien te hebben. Vanavond hadden we onze 2e BBQ van de reis en erg gezellig.
Deze reis zijn er drie jarigen en een daarvan was al jarig geweest en vanavond werd dat gevierd en was het drinken met hapjes van de jarigen. Van ACSI kregen ze alle drie een weerstation. Liny is verkouden en ligt al en ik ga ook maar achter die gebreide onderbroek kruipen; welterusten.
Morgen gaan we naar Tallin
D1. 2 juni. Vandaag dus naar Tallin. Om 9. u. stond de touringcar voor. In Tallin onze gids (Merieke) opgepikt en eerst een rondje vesting met de bus. Tallin heeft nog een deel stadsmuur met 26 torens (van de oorspronkelijke 47) Vervolgen te voet, onder leiding van onze gids door de stad. Eerst naar de bovenstad met prachtige vergezichten en daarna de benedenstad. Het is een prachtige middeleeuwse stad. Om twee uur werden we losgelaten en konden we op eigen houtje nog wat grasduinen. Om half vijf met de bus terug. Het was weer een geweldige dag met goed weer.Groetjes, Liny en Flip
02 Juni 2009 - 18:59
Harry Betty:
Jullie reis verslag gelezen en verheugen ons al op de fotos.Hopen dat Liny niet al te lang verkouden is Komen net van jullie huis alles 4oke daar.Morgenmiddag om 4 uur gaan wij vliegen en hopen elkaar later in goede gezondheid terug te zien veel liefs en groetjes van b h a j . -
02 Juni 2009 - 20:47
Jelly EnTonny:
Hallo Liny en Flip
Hoe gaat het,we hebben de mailtjes gelezen.Dat is erg leuk allemaal wat jullie beleven.
We willen jullie nog fijne dagen wensen,geniet er van.
Wij hebben het ook erg druk voor onze vakantie.De caravan is nu helemaal klaar nog even de kleren er in,en wat boodschappen Maar dan zijn we ook wel aan een beetje rust toe na al die drukke dagen van de pinksteren.We gaan Donderdag naar zuidlimburg
2 weken we hopen ook op een beetje mooi weer.Maar anders vermaken we ons ook wel.Mensen heel veel plezier nog.groetjes.Tonny en Jelly xxx