Een mooie dag
Door: Filippus
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
03 Juni 2016 | België, Dinant
We reizen weer verder en gaan naar Namur (Namen) en dat is maar 28 km. gaans. We parkeren de camper op een keurige camperplaats aan de rand van het centrum en gaan de stad in. We doorkruisen al lopend de hele stad en bezoeken nog een keer de voormalige Saint Jacque kerk (de pelgrimskerk) waar nu een luxe dameskledingzaak in zit.
Namur is een wat grauwe stad. Maar heeft wel een aantal mooie gebouwen o.a. een cathedraal. Verder is Namur een studentenstad en dat geeft altijd weer fleur en gezelligheid. Na het bezoek aan de stad rijden we naar de citadel van Namur; werkelijk een gigantische grote en mooie citadel. Een van de grootsten, zo niet de grootste van Europa. We zijn via de zuidkant door een buitenwijk van Namur naar boven gereden, vandaar een stuk naar beneden gelopen met mooie uitzichten op zowel de rivier de Sambre als de Maas en op de stad. . De Sambre en de Maas komen aan de voet van de citadel bij elkaar.
Bijna 50 jaar geleden waren we ook eens (met schip) in Namur en hebben toen de citadel bezocht. Het was nog in de tijd van de frankskes en dan reken je altijd verkeerd want op de citadel hadden we net genoeg franken om voor ons samen een flesje cola te kopen. Nu hadden we gelukkig eurootjes genoeg bij ons en hebben het dunnetjes overgedaan met koffie en aardbeientaart. Nadat we weer naar boven waren geklommen zijn we via de orginele oude weg weer afgedaald, best spectaculair. Dit was heel mooi.
Daarna rijden we naar Dinant, een schitterend stadje, ook aan de Maas.
We parkeren langs de Maas en gaan uit eten. Er is een muziek spektakel aan de gang in Dinant en op de brug staan allemaal saxofoons uit diverse landen en was de brug versierd met vlaggen van de deelnemende landen. Ook Dinant heeft een citadel.
Na ons diner gaan we naar een camping op 2 km. afstand; welterusten.
04 Juni 2016 - 09:35
Grietje :
MOI LINY EN FLIP .
Bedank weer voor jullie mooie reis verslag . Dat vind ik altijd weer leuk . Hier gaat ook nog goed . Janske is druk met zijn garage . Hij heeft er een nieuwe wand in getimmerd . Er waren planken verrot . En nu moet hij verven en windveren op timmeren . Maar vanmiddag gaan we naar Termunterzijl op de fiets . Feest weekend . Het is hier mooi weer Hopen bij jullie ook . Heel veel plezier nog . De groetjes van ons Grietje en Janske . -
04 Juni 2016 - 09:50
Marietje:
Hoi Flip en lint. Zo te lezen hebben jullie het goed naar de zin daar. Het was gisteren 30gr hier. En s'avond nog zo'n24gr. We konden heel lang buiten zitten. Verder gaat het goed hier. Ik wens jullie nog een hele fijne vakantie toe, en veel plezier en mooi weer. Gr. Liefs -
04 Juni 2016 - 11:03
Nancy:
Hoi Liny en Flip,
mooi om te horen dat jullie het naar de zin hebben. Inderdaad, Dinant is prachtig, een heel mooi plaatsje om te vertoeven.
Heel leuk om een reisverslag te krijgen en nog heel veel reisplezier en mooi weer gewenst.
Groeten Nancy en Albert.