Hoog water
Door: Filippus
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
05 Juni 2016 | België, Dinant
in de noord- Eifel. In Blankenheim ontspringt de rivier de Ahr en die stroomt weer ri. Rijn.
Het was weer een schitterende route via de nationale wegen en B wegen. In La Roche en Ardenne
hebben we even geparkeerd om een paar mooie foto's te maken. La Roch en Ardenne is een
schitterende plaats te midden van het natuurgeweld van de Ardennen.
We hebben het opgeslagen voor een volgende tour om er langer te verblijven.
We worden op Eifelcamp hartelijk ontvangen door Cora. Cora is bedrijfsleider van de camping en
voor Eifelcamp hebben we dit jaar een paar beurzen bezocht.
Het weer is beter geworden en we zitten nog even in de zon.
Zo. 5 juni. Hoera, we worden met zon wakker maar we ontbijten niet en gaan ons rustig gereed
maken voor vertrek. Vandaag willen we naar Cochem aan de Moezel, 65 km. We parkeren op een
camperplaats tegen normaal parkeertarief en gaan Cochem verkennen. Cochem is schitterend
gelegen in het Moezeldal en heeft iets magisch. Het is zoooo mooi. In 1969 zijn we me ons schip
een keer de Moezel opgevaren tot Thionville in Frankrijk en dus ook Cochem gepasseerd. En 25
jaar geleden hebben we een Rijncrcruise gemaakt, incl. de Moezel en hebben toen Cochem
bezocht. We maken een rondje het stadje, ik koop op advies van Liny een rode korte broek en gaan
l(br)unchen op een terrasje. Liny neemt een Sallade teller en ik een Flamkuchen.
Voor diegene die niet weten wat het is : een soort hele dunne pizza; erg lekker.
Het water in de Moezel staat erg hoog en er is vaarverbod voor de scheepvaart.
In de 4 uur dat wij in Cochem waren is het water 10 cm. gestegen. We gaan nog 15 km. verder
naar camping 'Holländischer Hoff' in Senheim. Daar blijkt dat de halve camping onder water staat
en er ca. honderd seizoenkampeerders van de camping verwijderd zijn. Die staan nu allemaal
langs de doorgaande weg. Maar wij mogen op een klein plaatsje blijven voor een nacht.
Morgen maar verder zien.
Groetjes en liefs.
Flip en Liny
07 Juni 2016 - 10:34
Grietje.:
MOI LINY en FLIP .
Wat een avontuur . Met al dat hoge water . Het is dat goed , Dat LINY je een RODE KORTE Broek heeft gekocht . Kan je hem nu lekker dragen . Heb je ook je steffels ? Ik wens jullie nog een goede reis en veel mooi weer . Groetjes Janske en Grietje .