Groot giethoorn
Door: Flip Koster
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
01 Juni 2011 | Duitsland, Berlijn
Dag Allemaal- daar zijn we weer. We beginnen nu op do. 26/5 We vertrekken naar Halberstad, inspecteren daar de camping en gaan door naar Neudorf/Harzgerode in de Harz, ook voor campinginspectie. Daar verblijven we 2 nachten. Vr. 27/5 doen we met de auto 2 inspecties in Gernrode en Dankerode. Za. 28 trekken we verder naar Lutherstad Wittenberg, ook een inspectie-camping van ons. We willen er 2 nachten blijven maar het loopt anders. Het is voor het eerst in 5 jaar dat we daar gaan staan want de mensen hebben nooit tijd voor ons. Nu dachten we, als we er nu een paar dagen zijn kunnen ze zelf bepalen wanneer ze tijd voor ons hebben. Maar nu hadden ze nog minder tijd en de eigenaresse van de camping was zelfs zeer onbeschoft tegen ons.dat heeft ons doen besluiten om 's zondags na de kerkdienst te vertrekken.Zaterdagmiddag nog de campings in Pretschz en Schlaitz bezocht voor inspectie. Zo. 29/5 dus naar de kerk. Weer een Evang. Freikircheliche Gem. alias baptisten, Een fijne kerkdienst, hartelijk, groeten gedaan en mee terug gekregen. Er waren 2 jonge doopkandidaten van 13 jaar die hun getuigenis gaven. Het 2e gedeelte van de dienst was een gebedsdienst voor de zieken, met zalving, heel apart. Na de dienst werd er een foto van de hele gemeente gemaakt voor de kerk.Na de kerkdienst dus naar de camping en vertrokken. Deze camping komt dus ook niet weer in de gids. We gaan nu naar Bergwitzsee, onze laatste inspectiecamping. We blijven er 2 nachten en gaan ma.30/5 Wittenberg bezoeken, de stad van Luther en een mooie stad; we waren er al eens eerder.Di. 31/5 vertrekken we naar Lubben in het Spreewald, een prachtig gebied. We kennen de eigenaar van de vakantiebeurzen. We installeren ons en het 2e deel van onze vakantie kan beginnen. Wo. 1/6 Vandaag hebben we een zogenaamde kaantocht gemaakt door het Spreewald van twee uur, heel mooi. Lieve groetjes, Liny en Flip