Veel moois
Door: Flip
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
16 Mei 2024 | Frankrijk, Nancy
Do. 16 mei. Om 09.30 u. verlaten we de camperplaats in Nancy. We denken er met veel plezier aan terug. We hebben denk ik alle moois gezien wat Nancy te bieden heeft.
We zetten, op advies van onze ex. Reisleider Walter, eerst koers naar ‘Chateau Haut Koenigsbourg’ te Orschwiller, in de Elzas. Voorwaar een plaatje, hoog gelegen op een rotskam op 755 m. boven zeeniveau. Bij aankomst staat er al een lange rij auto’s langs de weg. Zeker 6 a 700 m. maar wij zijn brutaal en rijden nog een flink stuk verder en voorwaar, op ca. 400 m. van de opgang naar de burcht zijn twee autoplekken vrij waar de camper mooi inpast. We wandelen naar boven maar dat is voor Liny erg zwaar en bij de ingang van de burcht besluiten we niet naar binnen te gaan daar het, gezien de maquette, ook binnen veel klimmen en trappen werk is. Maar we zijn tevreden, van buiten af al zoveel moois gezien en een schat aan foto’s geschoten. Vervolgen rijden we naar Ribeauville. (dit allemaal op advies van Walter) We parkeren de camper legaal net buiten het centrum. We dwalen uren door het stadje, het is een zeer oud stadje maar een juweeltje, allemaal vakwerk. Tot slot rijden we naar de camping nabij Riquewihr waar we een mooie plaats krijgen. We blijven hier twee nachten. Morgen willen we op de fiets naar Riquewihr, 2 km. en naar Kayserberg, 9 km. Volgens Walter spant Riquewihr de kroon maar volgens mij kan dan niet want Ribeauville was zooooo mooi.
We zijn benieuwd. Welterusten
16 Mei 2024 - 23:07
Sjoerd En Nelly:
[e-1f60e][e-1f60e][e-1f690][e-1f44d]
17 Mei 2024 - 09:17
Walter Janssens :
Wacht toch maar met je oordeel totdat je deze stadjes bezocht hebt