Mooie stadjes
Door: Flip
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
05 September 2024 | Nederland, Oostkapelle
Vr. 30/08 We verlaten Werkhoven om vervolgens neer te strijken op camperplaats ‘Oud Bossche Veld’ te Oudenbosch, bekend van zijn Basiliek; een copy van Rome. We vinden het een beetje een armoedige camperplaats, slordig aangelegd maar wel super schoon sanitair Hier blijven we 3 achten. ‘s Middags fietsen we nog even naar het dorp om de Basiliek te bewonderen; een copy van de St. Pieter te Rome, maar dan kleiner. Verder stelt Oudenbosch niet veel voor.
Za. 31/08 Maken we een mooie fietstocht rond Oudenbosch van 40 km. via Hoeven, Bosschenhoofd, en Oud Gastel; het is nog steeds schitterend weer en is het daarna weer genieten van ze zon.
Zo. 01/09 We luisteren eerst weer via de laptop naar de dienst van onze gemeente. Het was een indrukwekkende dienst met o.a. de inzegening van oudsten en diaconessen. Daarna drinken we koffie en vervolgens onze zondagse glaasje port.
Liny wil verder een rustdag en ik stap na de middag nog op de fiets voor een rondje van 22 km. via Standaard Buiten, Stampersgat en weer Oud Gastel. Op 2/3 van de rit kom ik nog een terrasje tegen waar ik even neerstrijk. Terug in Oudenbosch kom ik weer langs de Basiliek; het blijft indrukwekkend.
Ma. 02/09 We verlaten Oudenbosch op weg naar Oostkapelle op het eiland Walcheren. In Oostkapelle doen we eerst boodschappen bij de Jumbo om vervolgens de mini camping De Kievit op te zoeken, 1,8 km. verwijderd van het centrum van Oostkapelle.
Deze camping is besproken door onze vriend Henk Mudde die samen met zijn vrouw Corry natuurlijk, met ons hier een paar dagen vakantie gaan houden. Henk en Corry zijn de overgebleven vrienden vanuit Spijkenisse.
Di. 03/09 Vandaag weer een mooie fietstocht, met z’n vieren, naar Veere. Werkelijk een schitterend stadje aan het Veerse meer. Er is een historische markt, de laatste van dit seizoen. We dwalen via de markt naar het havenhoofd om vervolgens via het centrum naar de gigantische kerk te lopen. ‘De Grote of Onze Lieve Vrouwekerk’ Deze kerk is nooit afgebouwd maar wel zeer indrukwekkend vanwege zijn omvang. Het was vandaag bewolkt maar terug bij de camper is het toch heerlijk buiten zitten.
Wo. 04/09 Rond het middaguur stappen we weer op de fiets voor een rondje Domburg. Ook een zeer toeristische stadje, direct gelegen achter de duinen. We dwalen wat door het stadje, pikken een terrasje en fietsen nog even naar het strand om te genieten van strand, zee en luchten. Vervolgens laat Corry nog even een achteruitkijk spiegeltje op haar fiets plaatsen om vervolgens weer naar de camping te gaan om uit te ruste.
05 September 2024 - 15:54
Ditha Nijp:
Prachtige plaatsen , Oudenbosch is voor ons zeer bekend daar onze kinderen daar vlakbij wonen . Regelmatig eten eij naast de basiliek . Heerlijk eten , fijne vakantie nog [e-2764]️[e-2764]️