Afscheid nemen
Door: Flip
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
06 Juni 2024 | Duitsland, Potsdam
Ma. 3 juni. We vertrekken om 09.15 u. van de camping te Mühlberg. We willen vandaag een paar campings bij langs van ons oude inspectiegebied om afscheid te nemen. Maar na een half uur staan we al in de file vanwege een ernstig ongeluk op de ‘autobahn’. We staan precies twee uur stil en de hulpdiensten suizen ons om de oren oftewel racen tussen de file door. Na twee uur wordt er een baan vrijgegeven en daar we vrij ver vooraan staan zijn we al snel weer aan de rit. De 1e camping is die te Schlaitz (Dübner heide) We worden hartelijk begroet door Micha, de eigenaar, en we krijgen een (kleintje) bier en een braadworst van hem. Vervolgens rijden we nog langs zijn ouders (de grondleggers van de camping) om ook van hun afscheid te nemen.
De volgende is camping te Bad Schmiedeberg, niet ver van de ‘Elbe Radweg’. André en Sandra begroeten ons hartelijk. We blijven hier overnachten. ‘s Avonds eten we bij hun in het restaurant. Ze serveren alleen voor de campinggasten op het vooraf bestelde.
Di. 4 juni. We verlaten Bad Schmiedeberg en gaan op naar de camping te Bergwitzsee op 30 km. Er was een wegomleiding maar zo slecht aangegeven dat het ons een ½ u. extra heeft gekost. We nemen hartelijk afscheid van Marik Staginnus, de eigenaar, om vervolgens neer te strijken op camping ‘An der Havel’ te Ketzin, (vlakbij Potsdam) Dit voelt altijd als thuiskomen. Hartelijk ontvangst enz. De camping is volledig ‘belegt’, vol dus maar volgens Christiaan: ‘für Sie haben wir immer platz’. Er is geen restaurant (ja in het dorp) dus is het voor Lientje koken en voor mij afwassen. Hier overnachten we.
Wo. 5 juni. Ondanks dat de camping niet meer tot onze inspectie gebied behoort maken we wel nieuwe afspraken voor beurzen bezoek. Daarna gaan we op naar camping Sanssouci te Potsdam.
Ook hier is het thuiskomen. We worden hartelijk ontvangen door Dieter, directeur en mede eigenaar, en krijgen direct koffie met “kuchen’ aangeboden Daarna nemen we ons plekje in voor twee nachten. Het restaurant heeft een ‘ruhetag’ dus ook hier is het zelf koken en afwassen.
06 Juni 2024 - 12:54
Grietje :
Moi Liny en Flip .
Weer mooie verhalen , geniet er van . We wensen jullie nog veel plezier en een goede reis . Groetjes Janske en Grietje .
09 Juni 2024 - 14:25
Truus Reintsema:
Gezellig jullie verslagen te lezen.
En nu alweer richting huis.of nog wat plekjes bezoeken.?
Ik heb een vraagje Liny zou je me de goede lijst van de deurdiensten nog willen. toe zenden ik schijn een verkeerde lijst te hebben...