Regen en mooie stadjes
Door: Flip
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
18 Mei 2024 | Frankrijk, Nancy
Vr. 17 mei Ik schreef op facebook na een bewogen dag bij een lekkere aardbeiengebakje. Maar dat bewogen viel op zich wel mee al zat het niet allemaal mee. Toen we gistermiddag op de camping kwamen hier in Riquewihr begon het te regenen en vanmorgen bij het opstaan regende het nog. Maar om 12.00 u. stappen we toch op de fiets om Riquewihr (2 km.) met een bezoek te vereren. Ze hadden daar zowaar een aparte fietsenstalling met hekken om je fiets tegenaan te plaatsen; goed geregeld. Walter had aangegeven dat Riquewihr de kroon spande van de stadjes rondom Colmar; wel we zullen zien. We dwalen weer een paar uur door de straatjes maar het is beduidend kleiner dan Ribeauvillé, maar wederom erg mooi. Vervolgens willen we verder fietsen naar Kaysersberg (5 km.) maar dat werd te steil voor Liny en zijn terug gegaan naar de camping. Daar hebben we de camper genomen en naar Kaysersberg gereden. We parkeren op een officiële camperplaats á € 10,- maar ik kreeg ruzie met het betalingsapperaat en weet niet of we nu betaald hebben; na een week zullen we het wel zien op de visa. (of een bekeuring) Walter schreef dat Kaysersberg lieflijker is dan de twee voorgaande stadjes. We zullen zien.
We dwalen ook hier een paar uur door de straten. Het is wat imposanter dan de voorgaande maar lieflijker? Het is dan misschien wat chiquer maar mooier kunnen we het niet vinden.
Natuurlijk is het wel mooi en je blijft foto’s schieten.
Terug op de camping besluit Liny niet te koken want op de camping komt elke avond een grote snack kar met elke avond een andere menu en vanavond is dat een hamburger menu, en daar Liny hamburger liefhebber is, weet je het wel. Om 19.00 u. haalt ze voor elk zo’n menu, hamburger met friet, en dat was heerlijk. Het was een flinke hamburger en daarna waren we stijf zat.
Walter; morgen is in Equisheim de Chourcrote aan de beurt.
18 Mei 2024 - 14:18
Elly Moes:
Oké . Jullie hebben al het moois daar gezien, of gaan het nog zien
Vaak geweest daar. Eten bij een Franse boer is ook een succes. Nog veel plezier.