Keulen
Door: Flip
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
27 April 2025 | Duitsland, Keulen
Zo. 27/04 Vandaag is onze koning echt jarig maar ze zullen wel aan het uitrusten zijn van gister. We slapen een beetje uit en vervolgens kijken we via TV naar de kerkdienst van onze kerkelijke gemeente in Delfzijl. Een hele mooie dienst; het opdragen van twee baby's van vluchtelingen moeders en een 65 jarig huwelijk. Vervolgens een mooie preek over Naomie en Ruth. Om ca. 12.30 stappen we op de fiets naar Keulen. We staan op een camping langs de Rijn onderaan een brug. We moeten de brug op met de nodige kronkels en ook weer naar beneden aan de andere kant om vervolgens via een brede boulevard, langs de Rijn, van 5 km. tot Keulen C. te rijden; autovrij. Maar m'n lieve tijd. Zoveel te dichter als we bij het centrum kwamen zoveel te drukker werd het met wandelaars met kinderen en honden, skeelers, steppers enz. Eigenlijk was het bizar maar ja; zondagmiddag, stralend weer en de stad Keulen. Het laatste stuk naar de Dom doen we lopend. We lopen er helemaal omheen en komen nog een demonstratie tegen van Palestijnen. Liny bekijkt de Dom van binnen en ik vermaak me buiten met wat foto's te maken. De Dom is echt majestueus en imponerend. Na WO ll was Keulen plat gebombardeerd maar de Dom stond nog fier overeind. We wandelen weer terug waar we onze fietsen hadden gestationeerd en pikken een terrasje voor een drankje. We wilden ook iets te eten nuttigen en hadden dat reeds kenbaar gemaakt maar het bediend personeel was zo gedesinteresseerd dat men er geen aandacht aan besteedde terwijl er rondom ons eten werd geserveerd. Dus maar afgerekend en op de fiets laverend tussen de vele wandelaars enz. via de boulevard. weer terug. Op terras van dezelfde restaurant van gisten een Flamkuchen genuttigd en om 16.30 u. weer heerlijk in de zon.