Fietsen
Door: Flip
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
06 Juli 2025 | Nederland, Bodegraven
Do. 3 Juli We slapen onbeschoft lang uit. Ik denk dat we wat in te halen hadden van de afgelopen dagen en de warmte. Voor de middag lummelen we wat aan en om 13.30 u. stappen we met z’n vieren op de fiets voor een rondje Nieuwkoopse plassen. Het is wisselend bewolkt met veel zon en een stevige bries maar aangenaam weer. Het is hier (natuurlijk) een schitterend natuurgebied. Op 14 km. maken we een stop in Noorden (ja zo heet dat nu eenmaal) en lunchen op een terras. Vervolgens via Nieuwkoop, waar ik de nodige foto’s schiet, en Zwammerdam naar de camping. Een prettige en gezellige middag.
Vr. 4 juli Vandaag een echte rustdag. Henk en Corry stappen
‘s middags op de fiets om Bodegraven te verkennen, op 6 km. en we maken de afspraak dat wij ons om 17.30 zullen vervoegen in restaurant genaamd ‘De Buren’ in Bodegraven om daar gezamenlijk te dineren. Sinds weken eten we weer eens heerlijk in een restaurant en zeer uitgebreid. Ik zal jullie de details besparen.
Daarna is het nog een uurtje gezamenlijk gezellig onder de luifel bij Henk en Corry. Welterusten.
Za. 5 juli. We krijgen eerst een bezoekje van Marieke, een dochter van een overleden nicht van mij, uit Hazerswoude Dorp; leuk en gezellig. Vervolgens stappen we met z’n vieren om 12.15 u. op de fiets naar woerden om daar de weekmarkt te bezoeken. Er werd een hoop poeha over gemaakt, en je kan er van vinden wat je er van vindt, maar wij vonden het driemaal niks. Het was meer een streekmarkt. Nadat we, een ieder op zijn eigen manier, het stadje hadden verkend, troffen we elkander weer op een terrasje aan het marktplein om iets te nuttigen om dan weer terug peddelen naar de camping v.v. 26 km. ‘s Avonds verzorgt Henk een BBQ wat ons goed heeft gesmaakt. Tijdens de BBQ begint het ligt te regenen maar we zitten gelukkig onder de luifel.
Zo. 6 juli. Het regent. We luisteren eerst naar de kerkdienst van onze gemeente om aansluitend binnen te blijven. Het regent nog steeds en het is fris. Na de middag om ca, 15.00 u. wordt het even droog en Henk en ik maken een fietstochtje van ca. 15 km. dwars door de Nieuwkoopse plassen; erg mooi. Terug op de camping laat Henk zich door de dames verleiden om een ijsje te halen op 1 km. afstand. Hij komt terug met drie ijsje in de hand (op de fiets) die al aardig aan het smelten waren. ‘s Avonds zitten we nog gezellig bij Henk en Corry onder de luifel. Morgen gaat ieder zijn weegs.