Vakantie
Door: Flip
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
13 Mei 2025 | Duitsland, Trier
Vanmorgen om 10 u. vertrokken van camping Altschmiede te Bollendorf. Bestemming camperplaats Treviris te Trier, 35 km. Het vinden van de camperplaats was nogal lastig maar na wat omzwervingen toch gevonden; direct aan de Moesel gelegen. We genieten eerst een paar uur van de zon (Sjoerd, het weer is hier misschien nog wel mooier dan in Delfzijl). Na de middag peddelen we op de fiets langs de Moesel naar Trier, 3 1/2 km. Trier is de oudste stad van Duitsland. Het 1e doel is de Porta Nigra, letterlijk vertaald 'Zwarte Poort' maar wel een hele grote en gebouwd in 170. na Chr. Na er van hebben genoten, en foto's gemaakt natuurlijk, maken we met zo'n boemeltreintje een rondrit door Trier van 45 min. Vervolgens met de fiets aan de hand door het centrum langzaam terug en pikken 'en passant' een terrasje voor een aperitiefje. Een hele mooie stad; van harte aanbevolen. Eind middag weer bij de camper en verder luieren oftewel; uitrusten in de zon.
14 Mei 2025 - 07:04
Geert Jan:
Heerlijk hè? Genieten van het prachtige weer. Veel plezier in jullie vakantie!
14 Mei 2025 - 09:01
Garri :
Veel plezier, geniet van jullie vakantie.