Vakantie perikelen - Reisverslag uit Colmar, Frankrijk van liny en flip Koster - WaarBenJij.nu Vakantie perikelen - Reisverslag uit Colmar, Frankrijk van liny en flip Koster - WaarBenJij.nu

Vakantie perikelen

Door: Flip

Blijf op de hoogte en volg liny en flip

17 Mei 2025 | Frankrijk, Colmar

Wo. 14 mei. Vandaag geen internet dus wordt het een verslagje voor later.

We vertrekken om 10.00 u. van de camperplaats in Trier. Het einddoel voor vandaag is Worms. Het is onvoorstelbaar hoe rustig het op de ‘Autobahn’ is. We landden na 178 km. om 12.30 u. op een camperplaats aan de rand van de stad. Geen camperplaats naar onze smaak maar we kunnen er mee leven. Er is stroom en de toiletten op 300 m. Dat zijn voor ons de belangrijkste voorzieningen. Alleen geen wifi. Tarief incl. stroom € 12,00 u. Het terrein zelf is een grindbak waar 12 campers ruim kunnen staan. We installeren ons en nemen een paar uurtjes rust in de zon.

Om 15.00 u. wandelen we naar het centrum, 1 ½ km met als einddoel de Dom. Het is een schitterende Dom maar helaas half in de steigers. Mooie foto’s maken lukt niet, dus maar eentje van internet afhalen. De stad heeft verder zeer oude en mooie bezienswaardigheden dus wordt er genoeg gefotografeerd. Al drentelend op de terugweg komen we voorbij een Asia restaurant. Het barst hier trouwens van de restaurantjes; Turkse, Italiaanse enz. Maar dit is een Thaise en die noemen zich Asia en we komen ze alleen in grote steden tegen. Ze zijn spotgoedkoop. We besluiten hier wat te nuttigen. We nemen allebei gebakken nudels, Liny met kip en ik met beaf (rundvees) Een flink bord vol en elk een flesje Thais bier; prijs, samen € 21,40. (Goedkoop Arie)

Later op de avond wandelen we nog even naar de Rijn boulevard op 100m., en genieten van de scheepvaart, om ten slotte op een terrasje, ook op de boulevard, nog een afzakkertje te nemen.

Do. 15 mei. We verlaten om 10.30 u. de camperplaats van Worms. Het volgende doel is Speyer op 50 km. Ik zet in mijn GPS ‘het centrum’ van Speyer, in de hoop om daar een parkeerplaatsje te vinden en dan Speyer verkennen.

Maar vlak voor het centrum ziet Liny links een enorme parkeerplaats. Daar rijden we heen en waarachtig, 300 m. naar het centrum. We parkeren voor 2 u. (€ 1,- per u.) en gaan Speyer bezoeken. Het hoofddoel is ook hier de kathedraal oftewel ‘De Dom’. We dwalen wat verder door het stadje, best de moeite waard, Liny nuttigt een ijsje en ik een broodje braadworst. Al likkend en etend wandelen we terug naar de camper om vervolgens op te gaan naar Freiburg. Na een gestreste laatste stukje door de stad meldden we ons om 16.00 u. op camping Hirzberg, een stadscamping, helaas vol. Deze verwees ons naar camping ‘Tunisee’ 8 km. buiten de stad. Daar kregen we een comfortplaats voor CCA prijs. Het was best een, op zijn Duits, een ‘angestrengte’ dag en we besluiten om in het cafe te gaan eten.

Daar ontmoeten we een collega Campinginspecteur (van ACSI) en wordt het nog gezellig.

Vr. 16 mei. We gaan op de fiets naar Freiburg. 10 km. Freiburg is een (grote) universiteit stad. We starten onze voettocht bij de Münster (Kathedraa)l van Freiburg) Daar is rondom de kerk een grote markt. Het is bijzonder druk en mooie foto’s maken lukt dus niet. We dwalen wat rond de kerk en gaan ook het interieur bezien. Uiteraard een imposante kerk. Het barst van de (fr)eettentjes en we nuttigen ook maar iets uit de hand. Liny een bak friet met zeevruchten en ik een bak friet met championsrahmsaus; lekker!!

Na de middag dwalen nog een stuk door de stad en terug bij de ‘Münster’ is de markt opgeruimd en pikken we een terrasje, om vervolgens nog een paar mooie foto’s te schieten van de ‘Münster’ en andere mooie gebouwen. Daarna terug naar de camping om uit te rusten en genieten van het zonnetje.

‘s Avonds eten we nog een klein hapje in het café. Welterusten.

Za. 17 mei. We vertrekken om 10.30. op weg naar Turckheim bij Colmar (Fr.) We besluiten om eerst op de stadscamping in Colmar te kijken, maar deze was ‘complet’. Dus door naar de camping in Turckheim; helaas ook ‘complet’. We gaan even op een camperplaats staan maar hier zijn totaal geen voorzieningen. We gaan even het stadje in (hier waren we 2 jaar geleden ook) doen wat boodschappen bij een plaatselijke supertje en gaan een stukje, (9 km) verder naar camping Beau-Rivage in Chemin du Bosquet.

Ik had wel eerst gebeld. We installeren ons op een plekje dicht bij de WC en dan is het uitrusten. Het weer is aan het veranderen, de luifel dus uit en nog lekker buiten zitten. Er is geen restaurant o.i.d. dus Liny is de klos en ik ook; AFWASSEN. Tot de volgende.

Wil iemand reageren voor ontvangst? Wifi is hier zwak.

• 17 Mei 2025 - 21:41

Petra :

Ontvangen, leuk verslag, goede reis verder!

• 17 Mei 2025 - 23:03

Geert Jan:

Ik heb het reisverslag ook gekregen en uiteraard gelezen Flip...

• 18 Mei 2025 - 10:41

Grietje Grunefeld :

Moi Liny en Flip .Wat weer een mooie vakantie verhaal . Ga maar lekker van genieten . De groetjes van mij Grietje .