Hitte
Door: Flip
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
12 Juni 2025 | Frankrijk, Bergerac
Wo. 11 juni. We verlaten om 10.00 u. de camping te Creon (Bordeaux) en rijden via de D936 naar Bergerac, ca. 75 km..
Het is eigenlijk een B-weg maar erg druk; kan te maken hebben met een tolweg die iets verderop ligt want er is ook veel vrachtverkeer. Ook hier natuurlijk weer de nodige rotondes met de bekende bulten.
1 km. voor Bergerac passeren we een Lidl en we besluiten even wat boodschappen te doen, daar we weten niet voor 12.00 u. bij de camping zijn, waar we om ca. 13.00 u. arriveren. Receptie open om 15.30 u. Dus camper geparkeerd en de stoelen in de schaduw van bomen want het is bloedheet. Maarrrr om 14.00 u. mogen we onverwachts de camping op en is het een plaatsje zoeken. De hele camping is schaduwrijk dus dat is eigenlijk geen probleem, eerder nog somber. We creëren een plekje aan de rivier, geheel schaduw rijk. De rivier is de Dordogne. Maar er varen alleen kano’s en een passagiersbootje, de ‘Carpe Diem’ (pluk de dag)
Naar het centrum is 1,6 km. dus voor Liny niet te doen vanwege haar been. Want v.v. en dwalen door het stadje kom je al gauw op 4 km. Om 16.30 u. ga ik alleen op stap naar Bergerac. Best de moeite waard. Een mooi en gezellige stadje met o.a. 2 prachtige kerken. Om 18.15 u. ben ik terug, bekaf maar dit ook vanwege de hitte. Daarna is het uitrusten maar na het eten door Liny gekookt, wacht nog de afwas.
12 Juni 2025 - 09:57
Truus Reintsema:
Goedemorgen , Wat heerlijk genieten van jullie verhaal weer.
Liny hoe gaat het nu met je been een beetje aan de stoel gebonden nu?
Nu weer genieten van de dag hier wordt het ook mooi weer.
Groetjes van Truus R.
En wacht weer op het volgende verhaal .