Genieten
Door: Flip
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
09 September 2025 | Nederland, Nieuwleusen
Do. 28/08. We staan nog steeds op camping Oldehove te Ede / Lunteren en maken ‘s middags een prachtige fietstocht over de Ginkelse heide en genieten van een uitzichtpunt van de prachtige heide in bloei. We wijken even van de route af om bij restaurant Mossel te lunchen; 28 km.
Vr. 29/08 Na de middag stappen we op de fiets naar Veenendaal. Daar wonen John en Marry de Leeuw (John heeft ook wel eens gesproken in onze kerkelijke gemeente) Ze hadden ons uitgenodigd vanaf 14.00 u. en het avondeten. Het was erg gezellig. Het was 12 km. maar toen we om 19.30 terug wilden regende het pijpenstelen en heeft John ons naar de camping gebracht.
Za. 30/08 We breken weer op. Halen onze fietsen op bij J en M en rijden naar Millingen aan de Rijn waar we landden op een camperplaats van; ‘Bij Ons’.
Zo. 31/08 We kijken eerst naar de dienst van onze’gemeente’ om vervolgens op de fiets te stappen naar Tolkamer (Lobith) Hiervoor moesten we met een voetveer van Millingen over de Waal naar Pannerden en dan weer verder peddelen, in totaal 16 km. v.v.
In Tolkamer eerst op een bankje en later op een terrasje genoten van de scheepvaart. Nostalgie; hier zijn wij vroeger ook meerdere malen Tolkamer gepasseerd. ‘s Avonds eten we in Restaria Leontien.
01/09 We gaan vandaag naar camping Dierenbos in Vinkel. Hier vindt vanaf donderdag ons weekend plaats van ACSI waarvoor we 20 jaar campings hebben geïnspecteerd. Ons plaatsje is al vrij; nou plaatsje, een XL plaats waar wel drie campers konden staan.
02/09 Vandaag niets anders dan luieren.
03/09 ‘s Middags gaan we samen naar de kapper in Berlicum om onze koppie’s te laten fatsoeneren. Daarna naar de Jumbo voor wat boodschappen.
04/09 Vanmiddag krijgen we bezoek van Annet Nieman uit Heesch. Annet is de dochter van onze voorganger ds. Nieman tijdens onze Rotterdamse tijd en met de fam. Nieman zijn vervolgens goed bevriend geraakt. Was erg gezellig.
Vr. 5 sept. Vandaag begint echt het ACSI inspecteurs weekend. Donderdag mogen we al komen komen en dat is dan voor rekening van ACSI maar daarvoor is voor eigen rekening zoals wij dus. We krijgen 8 consumptiebonnen p.p. en een BBQ bon voor zaterdagavond. Voor vanavond staan er twee snack wagens waar we onbeperkt van de vette hap mogen genieten en is het gezellig samenzijn om o.a. weer oude bekenden te ontmoeten.
Er is voor dit weekend altijd een grote tent opgetrokken waarin dus alles plaatsvindt.
Za. 6 sept. Om 10.00 is het inloop met koffie en wat lekkers. Vervolgens een toespraak van de CEO, Ramon van Reine en daarna de huldiging van de jubilarissen die 10, 15 en 20 jaar geïnspecteerd hebben. Wij behoorden tot de 20jarigen. Wij hadden al besloten dat we zouden stoppen en daar was mijn speech ook op gericht. Ik had naar aanleiding van de toespraak van Ramon wat op- en aanmerkingen gemaakt waarvoor ik drie keer een applaus kreeg van de (ex) collega’s. Voor ons dienstbetoon voor die 20 jaar kregen we ieder een gouden klokje, een bloemenbon en 2 flessen wijn.