Nostalgie
Door: Flip
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
31 Augustus 2025 | Nederland, Millingen aan de Rijn
Za. 23/08. Ook vandaag zit het niet erg mee.
Gisteravond tegen donker viel onze 12 volt uit. Dus de rest van de avond bij een looplamp gezeten. Liny had al dagen geklaagd dat een rotte reuk in de camper hing wat leek op een vieze vuil watertank of iets dat leek te rotten; ikzelf had ook wel wat geroken. Vanmorgen om 8 uur ANWB gebeld die verrassend binnen een half uurtje bij ons was. Maar helaas kon die ons ook niet helpen, alleen dat vermoedelijk onze boord accu’s kapot waren en dan krijg je een reuk van rotte eieren. Hij verwees ons naar een camperzaak in Apeldoorn waar we vlak bij waren. Maar helaas, die repareerden alleen campers die bij hun waren gekocht.
Die op zijn beurt verwees ons naar camperzaak Van Dijk te Joppe, voorbij Deventer, dus terug. Het is wel zaterdag dus ik gaf ons weinig hoop. Het was een kleine familie zaak maar tot onze verrassing waren vader en zoon nog druk aan het werk en we werden direct geholpen want ze hadden de accu’s op voorraad; waar een kleine zaak groot in kan zijn. Binnen een uur hadden we een nieuwe accu in de bank voor de prijs van; schrik niet; € 195,-
Toen was het puzzelen waar we nog naar toe wilden. We waren het wel een beetje zat. We kozen voor minicamping De Kolk, 14 km. verderop. Maar halverwege kwamen we een bordje tegen van camping ‘Waterjuffer’ met Brasserie. De keus was snel gemaakt.
Het is een prachtige camping, niet te groot met speels aangelegde veldjes. Volgens mij iets voor Walter en Nicole; je kunt hier dagen fietsen. Helaas was de Brasserie al volgeboekt dus dat werd afwassen. Morgen dan maar. Wat wel frappant was, dat de eigenaar mij herkende van de beurzen die we jaarlijks bezoeken.
Zo. 24/08 We kijken eerst naar de kerkdienst van onze kerkelijke gemeente. ‘s Middags maken we een mooi fietstochtje van 28 km. rondje Gorssel. In Gorssel pikken we natuurlijke een terrasje. ‘s Avonds eten we in de brasserie; de prijs zal ik jullie onthouden.
Ma. 25/08 ‘s Middags maken we weer een een fietstochtje rond Laren. In Laren gaat het mis. Bij het opstappen van de fiets glijdt ik van de pedaal af, val, en de fiets valt over me heen. Liny haalt de fiets van me af en een toesnellende automobilist help me overeind. Gelukkig niets gebroken. Maar wel een kapotte knie waar een enorme bult op kwam. Daarnaast had ik enorm geluk gehad want als ik 10 cm. meer naar links was gevallen had ik waarschijnlijk nu met een gebroken rug in een ziekenhuis gelegen. We zoeken een terrasje op waar we prima werden geholpen met een icepack voor op de knie en verband. Wonderbaarlijk kon ik wel weer terug fietsen naar de camping. Maar dan krijgt Liny een zadelbreuk, en is het voor haar heen en weer schuivend op het zadel de laatste kilometers afleggen.
Di. 26/08 We verlaten camping Waterjuffer en gaan naar camping Oldehove in Ede. We krijgen een hartelijk ontvangst door de eigenaresse en mogen een plaatsje uitzoeken. Het is nog steeds heerlijk weer. Na de middag stappen we op de fiets naar Lunteren, 2 km., om onze fietsen te laten repareren. Liny moet een nieuwe zadel hebben en mijn achterrem doet het, door de val van gisteren, niet meer. We worden vlot geholpen en kunnen weer veilig fietsen.
Wo. 27/08 Om 12.30 stappen we op de fiets naar Bennekom, 12 km. Het is deze week hier de heideweek en in Bennekom is een grote braderie. Wat bleek; een gigantische braderie. We dwalen over de braderie, verwennen ons af en toe met wat lekkers en ten slotte een klein stukje vanaf de braderie een terrasje gepikt. Hier komen we in gesprek met een stel waarvan ‘hij’ vanwege zijn werk Delfzijl en omgeving goed kende. Daarna terug naar de camping. Hier in de plaatsen Ede en Bennekom is het niet prettig fietsen; razend druk met het verkeer. Morgen de Ginkelse heide, daar is het rustiger.