tegenvallers
Door: Flip
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
22 Augustus 2025 | Nederland, Wilp
Het vervolg.
Dinsdag 19/08 verlaten we de camperplaats in Blesdijke. Een plaats waar we bij gezondheid zeker terug zullen komen.
We gaan ri. Vollenhove – een wereldreis van 27 km. – en strijken neer op camping ‘t Akkertien. Deze camping heeft een aparte camper afdeling, binnen de afslagbomen met een aparte sanitaire blok voor de campers en stroom; goed geregeld. Verder doen we niets, het is zonnig met weinig bewolking, dus genieten.
Wo. 20/08 Vandaag maken we een mooie fietstocht van 23 km. door het Voorster bos en via de sluis van de Voorts, waar ik vele herinneringen aan heb vanuit ons schippersleven. En dan via Vollenhove terug. Hier heeft Liny kinderherinneringen. Hier op het Kerkplein pikken we een terrasje en peddelen we terug naar de camping.
Do. 21/08 We maken een klein fietstochtje naar Blokzijl; v.v. 16 km. Blokzijl is een mooi oud stadje vanuit de 12 eeuw. Het is een oud havenstadje aan de toenmalige Zuiderzee. De moeite waard om het te bezoeken. We lunchen hier en gaan nog naar de Doopsgezinde Vermaning waar een expositie van kunstenaars uit de omgeving staat opgesteld. Terug naar de camping. ‘s Avonds gaan we dineren in Vollenhove, onze eerst uitspatting sinds weken.
We hadden een tafel gereserveerd maar wat denk je? Bezet. We krijgen een drankje aangeboden van de zaak om even te wachten. Lekker gegeten; spareribs. Morgen verder, weer een wereldreis naar Hasselt, 19 km. Daar gaan we even op bezoek bij de oudste zus van Liny; 88, die daar in een verpleeghuis zit.
Vr. 22/08 Vandaag zit dan ook alles tegen. We rijden naar Hasselt en de bestemming is een camperplaats aan het Zwarte Water, 10 min. lopen bij Liny haar zus vandaan. Maar wat denk je? Het hele terrein is afgesloten en er staat een gigantische feesttent i.v.m. het Hooifeest a.s. Het is weliswaar geen gezellige camperplaats maar wel met alle faciliteiten en we komen hier alleen voor een bezoek aan de zus van Liny. Nu dus niet. We parkeren langs de straat en gaan op bezoek bij Aukje. Vervolgens willen we naar Coevorden naar oude bekenden uit Spijkenisse. Ik bel tot drie keer toe een camping op 5 km. afstand van Aad en Hennie maar telkens een antwoordapparaat en we worden niet teruggebeld. Dan maar iets anders. Stadscamping Deventer; camper te lang. Na wat gegoochel staan we nu op een een natuurcampinkje in Lathmer, Wilp. Morgen zien wel verder.
22 Augustus 2025 - 20:24
Sjoerd:
Typisch een gevalletje, van soms zit het mee en soms........
24 Augustus 2025 - 12:52
Grietje :
Moi Liny en Flip . Weer een leuke reis verslag. Ik wens jullie nog veel plezier . Tot de volgende verslag . De groetjes Grietje .