geschiedenis
Door: liny en flip
Blijf op de hoogte en volg liny en flip
16 Juni 2025 | Frankrijk, Poitiers
Zo. 15 juni. We breken iets eerder op dan normaal. We verlaten de kasteel- camping bij Limoges en ons 1e doel is ‘d’Oradour sur Glane’. Dit is een ruïnedorp. 10 juni 1944 zijn hier 643 mensen vermoord door nazis als vergelding op een moord van een hoge Duitse officier. Vervolgens werd het dorp in brand gestoken en is totaal uitgebrand. Wat rest zijn de ruïnes van de huizen. We parkeren op een grote parkeerplaats (ook voor campers) en wandelen, (10 min) naar de ingang. We wandelen ca. een uur door de, ja wat?, de restanten van Oradour. Het is luguber en macaber (meester ?). Ik schiet heel veel foto’s en er komen zeker een aantal is ons fotoboek. Het is te absurd voor woorden wat de nazis hier hebben aangericht. We vervolgen dan onze weg naar Poitiers en landden op camping ‘du Futur’ in Avanton. Een hele mooie camping met super, super sanitair. Het was in eerste instantie de bedoeling om vanaf deze camping Futuruscope te bezoeken maar na alle informatie besluiten we om dat niet te doen. Veel van wat daar te zien is (ga maar googlen) hebben wij 20 jaar geleden in Amerika al gezien en in ‘Soldaat van Oranje’ kom je ook iets dergelijks tegen, en daar geven we dan geen € 110,= voor uit.
Er is op de camping een mini restaurantje met ‘take away’ snacks en van 18.30 – 19.30 iets gelijkwaardig op het terras. Dat laatste; nee dus. We gaan weer ri. camper met 2 pizza’s. Smaken goed overigens.
16 Juni 2025 - 11:22
Nico En Ditha :
Wat een reis maken jullie ,mooi hoor . Hoe is het lichamelijk met jullie ? Jullie doen zo ontzettend veel . Groetjes en liefs van hier [e-2764]️[e-2764]️
17 Juni 2025 - 10:17
Gr:
Moi . Weer een mooie verhaal . Het is hier ook mooi weer . Ik ben gevallen met mijn fiets met op het stappen .ik had een gekneusde voet .Maar het gaat nu wel weer . Eerst weer groetjes van mij .Grietje